Een sessie

Een sessie

Als je met NeurOptimal® je hersenen traint, duurt een sessie 33.5 minuten. Je zit in een fijne stoel terwijl er vijf sensoren worden aangebracht met een pasta, twee op de schedel, een op het linkeroor en twee op het rechteroor. Je voelt niks van de metingen die worden gedaan, het doet geen pijn. De sensoren meten alleen wat er in de hersenen gebeurt, er worden door deze sensoren geen signalen aan de hersenen gegeven.

Tijdens de sessie luister je naar muziek (voor volwassenen) of kijkt een leuke film (voor kinderen). In het geluid zijn er hele kleine onderbrekingen, waarvan je de meeste niet bewust waarneemt. Dit is de spiegel voor je hersenen die laat weten wat ze aan het doen zijn. Het onbewuste deel van de hersenen merkt dit namelijk wel op en gaat ermee aan de slag. Jij hoeft intussen niet actief iets te doen, je mag je juist lekker ontspannen.

Het is in het begin mogelijk dat je je na de sessies een beetje vermoeid voelt. Dit komt omdat je hersenen getraind hebben, ook al merkte je dit niet bewust. Na een aantal sessies heb je hier over het algemeen geen last meer van. Ook is het mogelijk dat je na de sessies de signalen van je lichaam beter opmerkt, maar je kan er ook beter naar leren luisteren. Dit heeft op de lange termijn positieve resultaten.

Benieuwd hoe Neurofeedbacktraining u kan helpen?

Een kennismaking kost u niets.
Bel ons: +31 6 31 97 41 43